Tandarts

Geschreven door Jan op 20 March 2013 | Geen reacties | Reageer

Afgelopen week is Heleen langsgeweest om het gebit van onze paarden te verzorgen. Heleen is specialist in tandheelkunde bij paarden, zij heeft eerder al een probleem opgelost bij Ty wat door diverse tandartsen niet was gezien.

Bij Guus was alles in order, alle haakjes op zijn kiezen zijn weer netjes bijgewerkt. Zijn voortanden sluiten niet helemaal netjes aan, elk jaar wordt hier iets aan gecorrigeerd om dit langzaam in orde te brengen.

Bij Dunya was het een ander verhaal. Het rijden met Dunya gaat steeds beter, ze wil graag (soms te graag) en na de behandelingen van haar rug en borst door Margritta is zeel heel erg los in haar lijf. Waar ze nog wel een probleem mee had was het nageven, dit kan ze twee stappen volhouden en dan drukte ze haar hoofd weer omhoog. Eerst dachten we dat dit kwam omdat ze redelijk vast zat in haar nek en rug, maar na de behandeling door Margritta is er veel veranderd maar niet op het punt van nageven.

Heleen constateerde dat Dunya enorme haken op haar achterste kiezen had zitten. Dunya is een heel fijn gebouwd paard, een echte ballerina, ook haar hoofd en dus kaak is vrij smal. De vorige tandarts had blijkbaar grovere handen of niet de juiste apparatuur, Heleen gelukkig wel zodat de haken goed verwijderd konden worden. Ook bleek ze nog 2 veulen snijtanden te hebben die nu de volwassen snijtanden aan het scheefdrukken waren. Ook deze zijn direct verwijderd.

Afgelopen maandag hebben we voor het eerst weer met Dunya gereden na de behandeling. En, wat blijkt? Super nageven! Ze is nu met twee vingers te rijden, dank je wel Heleen!