Griffelbeentje

Geschreven door Jan op 25 February 2013

Drie weken geleden kwam Dunya van de weide af met een hele lange snee in haar rechter-achterbeen. Dit bloede hevig gedurende een aantal uur, ook werd het been redelijk dik. De dag erop werd het been warm en hebben we Jeroen Smak van de Graafschap Dierenartsen erbij gehaald. Omdat we niet wisten wat er met haar gebeurt was en ze er eigenlijk geen pijn aan had was de eerste conclusie dat ze zich ergens aan had opengehaald, waaraan was niet duidelijk. Om de ontstekking en zwelling tegen te gaan kreeg ze medicijnen die ze braaf de dagen daarna door haar voer op at. Na een week stilstaan was de onstekking weg en de wond mooi droog, de zwelling was minder maar nog wel aanwezig. Na die week werd de training weer lichtjes opgepakt wat geen enkele vorm van verzet opleverde.

Een week geleden was de zwelling nog steeds aanwezig, in overleg met Jeroen zijn we naar de kliniek gegaan. Ook Guus ging mee omdat die al een paar dagen lichtjes kreupel liep, daar heeft hij vaker last van als de weides bevroren zijn omdat hij zich dan wel eens wil verstappen in de kuilen door zijn vergroeide spat in de achterbenen. In zo’n geval is dit meestal na een dag of twee weer over, maar nu bleef hij last houden.

Guus bleek een hoefzweer te hebben, deze werd vakkundig opengesneden waarna de kreupelheid bijna direct weg was. Bij Dunya bleek het een ander verhaal te zijn, na een rontgen foto gemaakt te hebben bleek zij haar griffelbeentje gebroken te hebben. Gelukkig was het inmiddels al weer aan elkaar gegroeid maar er is een heel klein stukje van haar bot afgebroken wat de blijvende zwelling verklaarde. Ze heeft nu continue een bandage om, na een aantal dagen was de zwelling nagenoeg weg.Reageren

U bent niet ingelogd

Naam:


E-mail (wordt niet weergegeven):


Uw bericht: