Dunya K.F.

Geschreven door Jan op 25 December 2012 | Geen reacties | Reageer

Dunya is geboren op 30 Maart 2008 bij de Fam. Kroon in Oostwoud, als 3-jarige is ze in het KWPN stamboek opgenomen en kreeg ze overtuigend het Ster predikaat. Enkele weken later kreeg ze het voorlopige Keur predikaat op de Centrale Keuring in Middenbeemster welke door het succesvol afleggen van een 5-weekse EPTM aanlegtest definitief werd omgezet in het Keur predikaat. Tijdens deze test scoorde ze 75 punten waarbij de 8.0 voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid met name onze aandacht trok.

Als 4-jarige werd Dunya getraind door Bente Schuyt om haar vervolgens een paar keer in L1 uit te brengen. De paar gereden wedstrijden werden direct met winstpunten verzilverd en op de Kringkampioenschappen NHN eindigde de combinatie al veelbelovend als 3e in de klassen L1.

Ondanks dat Dunya een schofthoogte heeft van 1.70m is ze heel fijntjes gebouwd, ze staat hoog op de benen, heeft een mooi front en een zeer sprekend, vriendelijk hoofd. Ze is heel nieuwsgierig en slim, heeft veel aandacht voor de ruiter of verzorger en is een echt (b)engeltje. Ze weet wat ze niet mag, maar als je even niet oplet probeert ze het stiekem toch nog een keer en als je haar dan maar aankijkt kijkt ze heel onschuldig maar o’ zo ondeugend aan. Samengevat is Dunya een heel fijn paard maar heeft wel een consequente ruiter nodig om te voorkomen dat ze gaat proberen hoe ver ze kan gaan.

Dunya is een geboren uit een huwelijk tussen het Oldenburger en KWPN stamboom:

Haar vader is Dreamcatcher, een eerlijke en betrouwbare hengst welke zijn ongecompliceerde karakter doorgeeft. Haar moeder Wonya heeft zich volledig bewezen met 90 punten voor exterieur, 95 punten voor beweging en ZZ Licht als sportprestatie. Verder in Dunya’s familie vinden we Rhodium, Rubinstein, Krack-C en de stempelhengst Ferro, alles bij elkaar een familie die op-en-top dressuur bloed met de daarbij behorende resultaten laat zien.