Belly

Geschreven door Jan op 20 November 2013 | Geen reacties | Reageer

Belly is geboren op 17 April 2006 bij de Fam. Franssen in Boven-Leeuwen, als 3-jarige is ze in het KWPN stamboek opgenomen en kreeg ze overtuigend het Ster predikaat. Enkele weken later kreeg ze het voorlopige Keur predikaat op de Centrale Keuring in Wamel met een gemiddelde score van 82.5 punten welke door het succesvol afleggen van een 5-weekse EPTM aanlegtest definitief werd omgezet in het Keur predikaat. Tijdens deze test scoorde ze 82.5 punten waarbij de 9.0 voor de galop en de 8 voor rijdbaarheid en bewerkbaarheid uit het oog sprongen, het zal dan ook niemand verbazen dat zij niet alleen de hoogste score haalde in de dressuur richting maar ook de hoogste score van deze test. Als 4-jarige in de sport won ze de selectie van de Pavo Cup en eindigde in de halve finale.

Net voordat Belly bij ons op stal kwam heeft ze één veulen gekregen bij de Fam. Franssen (Ifradin, Hofrat x Gribaldi), ze was net weer 1 maand onder het zadel voordat wij haar kochten. De fijne galop is ze nog niet verleert, ze heeft een hele sterke neiging sterk te verzamelen waar ze eigenlijk nog niet klaar voor is maar ons wel aangeeft zeer geschikt te zijn voor het hogere werk.

Belly is een zeer rustig paard op stal, tijdens het poetsen staat ze bijna te slapen en kijkt je af en toe vriendelijk aan met haar puppy ogen. Onder het zadel leeft ze helemaal op en presenteert ze zich met veel allure als dressuurpaard. Stappen doet ze ruim en actief, daarbij een goed lichaamsgebruik tonend. In draf toont ze een goede techniek van bewegen waar ze nog wat krachtiger in kan worden. In galop springt ze fantastisch mooi door haar lichaam naar boven en daarbij toont ze zeer veel balans. Door haar rustige karakter is ze niet kijkerig en is ze uiterst geconcentreerd met de ruiter bezig.

Het is duidelijk dat Belly is een dochter van Krack C, deze hengst is uiterst vriendelijk, braaf en werkwillig. Daarnaast lijkt ze qua uiterlijk exact op haar vader.