Miss Bonfire VS

Geschreven door Jan op 12 May 2017 | Geen reacties | Reageer

Miss Bonfire is ons derde veulen, geboren op 17 April 2017. Haar mama is de elite merrie Dunya en haar pappa de jonge hengst Chagall D&R.

Missy is in alles ongelooflijk snel. Ze was op 27 April uitgerekend, op 2e paasdag om 9:00 zaten de propjes nog in de tepels van mama zodat er besloten werd om Dunya gewoon op de weide te zetten. Om 10:00 belde er iemand aan om ons te laten weten dat er een veulen half uit Dunya hing… Toen we gingen kijken gaf Dunya nog één zetje en daar was ze.

Tegen het einde van de dag moest ze naar de stal, Dunya had daar echter geen zin in en liet zich echter niet vangen. Missy vondt ons gelukkig zeer interessant en kwam naar ons toe. Door haar tussen twee handen te begeleiden liet ze zich braaf naar de stal brengen. De ochtend daarop weer naar de wei. Normaal neem je de merrie mee aan het halster en huppelt het veulen er mooi achteraan, Missy niet! Elke stal die open stond werd onderzocht, ook dekens die er hingen waren machtig interessant en moisten besnuffeld worden. Omdat het wel erg lang duurde toch Missy maar tussen twee handen naar de wei begeleid waarbij Dunya ligt in paniek achter haar aan dribbelde. De dag erop hebben we haar een halsterje aangedaan, na een paar keer tegen te stribbelen hobbelde ze braaf aan het halstertouw mee naar- en van de wei.